Politika Studia MERIDIAN o varstvu osebnih podatkov

Izjava o obveznosti obveščanja
Varstvo vaših osebnih podatkov je za nas zelo pomembno. Vaše podatke obdelujemo izključno na podlagi zakonskih določb. V pričujočih informacijah o varstvu podatkov vas obveščamo o pomembnih vidikih obdelave podatkov v okviru naše spletne strani. V nadaljevanju boste našli vse informacije o obdelavi osebnih podatkov, ki jo izvajamo v podjetju Studio MERIDIAN, Mirjana Novak s.p. (v nadaljevanju Studio Meridian).

Kdo obdeluje vaše osebne podatke?

Obdelavo osebnih podatkov izvaja upravljavec osebnih podatkov; podjetje Studio MERIDIAN, Mirjana Novak s.p.

Podatki o upravljavcu:
Studio MERIDIAN, Mirjana Novak s.p
Lesno Brdo 70B
1360 Vrhnika

Upravljavca lahko kadarkoli kontaktirate na: bio-meridian@siol.net

Zakaj uporabljamo vaše osebne podatke?

Ta politika zasebnosti je namenjena:

  • uporabnikom naših storitev in
  • uporabnikom spletne strani.

Vse osebne podatke, ki jih zbiramo, obdelujemo na ustrezni pravni podlagi in za določene namene, opredeljene spodaj. 

Katere osebne podatke obdelujemo?

Obdelava osebnih podatkov, ki nam jih prostovoljno posredujete, je potrebna, da lahko obdelujemo vaša povpraševanja, prošnje ter vam odgovarjamo po e-pošti in za namen izvajanja terapij, testiranj in storitve svetovanj kot je razvidno iz spodnje tabele:

Namen

Vrste osebnih podatkov

Pravna podlaga

Rok hrambe

Izvajanje terapij in testiranj ter storitev svetovanj.

Ime in priimek, telefonska številka, rojstni datum, podatki o posamezniku, ki nastanejo pri posameznem namenu kot prej opredeljeno

Pogodbeno razmerje

5 let po prenehanju izvajanja storitev

Komunikacija z vami na podlagi vaših povpraševanj za pripravo ponudbe.

Ime in priimek, e-naslov, telefonska številka, vsebina povpraševanja.

Predpogodbeni odnos

14 dni po zaključku komunikacije

Komunikacija z vami na podlagi izpolnjenega kontaktnega obrazca.

Ime in priimek, e-naslov, vsebina povpraševanja.

Predpogodbeni odnos

14 dni po zaključku komunikacije

Ali moje osebne podatke posredujete tretjim osebam?

Posredovanje vaših osebnih podatkov znotraj Studia MERIDIAN je obvezno zgolj, kadar tako zahteva zakonodaja in takrat jih posredujemo le državnim organom. 

Kako varujete moje osebne podatke?

Obdelava osebnih podatkov pri nas poteka na varen in zanesljiv način. Po najboljših močeh se trudimo, da so vaši osebni podatki na varnem. Za varnost vaših osebnih podatkov skrbimo tako, da:

  • redno posodabljamo našo strojno in programsko opremo,
  • varujemo strojno in programsko opremo z zaščitno programsko opremo, 
  • varujemo naše prostore,
  • zagotavljamo omejitev dostopa nepooblaščenim osebam do osebnih podatkov. 

Zavedamo se, da lahko kljub varnostnim mehanizmom, ki smo jih vzpostavili, pride do varnostnega incidenta. V ta namen smo oblikovali poseben protokol, s katerim bomo takšne incidente obravnavali hitro, učinkovito in skladno z zakonodajo. 

V kolikor bi prišlo do varnostnega incidenta, bomo o tem obvestili Informacijskega pooblaščenca. Če pa bi prišlo do varnostnega incidenta, ki lahko povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, bomo o tem nemudoma obvestili tudi posameznike.

Vaše pravice
Načeloma vam pripadajo pravice do informacije, popravka, izbrisa, omejitve, prenosa podatkov, preklica in ugovora. Če menite, da je obdelava vaših podatkov v nasprotju z zakonom o varstvu podatkov, ali so bile sicer na kakršen koli način kršene vaše pravice s področja varstva podatkov, se lahko pritožite pri nadzornem organu. 

Imate pravico, da od Studia MERIDIAN zahtevate informacije o osebnih podatkih, ki smo jih shranili o vas, in sicer nam pošljete e-pošto: bio-meridian@siol.net. Poleg tega imate pravico zahtevati, da se podatki popravijo, izbrišejo, da se njihova obdelava omeji, ali ustavi in da se shranjeni podatki v primerni obliki posredujejo vam, ali z vaše strani imenovani tretji osebi. Če vaše zahteve ni mogoče obdelati oz. ne bo obdelana v roku enega meseca po prejetju, imate pravico podati pritožbo pri nadzornemu organu. 

Piškotki

Naše spletne strani uporabljajo tako imenovane piškotke (cookie). Gre za majhne tekstovne datoteke, ki se s pomočjo brskalnika naložijo na vaš računalnik. Te datoteke ne povzročajo nobene škode. Piškotke uporabljamo zato, da oblikujemo našo ponudbo še bolj prijazno do uporabnika. Nekateri piškotki ostanejo shranjeni na vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete. Piškotki nam omogočajo, da pri vašem naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik. Če tega ne želite, lahko brskalnik nastavite tako, da boste o uporabi piškotkov obveščeni in jih boste dovolili le v posamičnem primeru. Pri deaktiviranju piškotkov je funkcionalnost naše spletne strani lahko omejena.

Katere piškotke uporabljamo

Kako upravljati piškotke?

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Preko nastavitev počnete sledeče:

  • onemogočite piškotke,
  • sprejmete nove piškotke,
  • od svojega brskalnika zahtevate sprejetje novih piškotkov in
  • onemogočite nekatere piškotke.

V Primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov: